20.000 forint feletti rendelés esetén ingyenesen szállítunk Magyarország területén.

ISMERD MEG A TESTED

Milyen a bőröd?

Évi
2021.12.06 10:16
Milyen a bőröd?

Biztosan sokszor hallottátok már, de azért én is elmondom, hogy akármilyen bőrtípussal rendelkezel, jó minőségű, a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikumok használata mellett sokat tehetsz bőröd állapotának fenntartása, illetve javítása érdekében a megfelelő folyadékbevitellel, rendszeres testedzéssel (én pl. minden héten járok bikram jógázni, amely 40 C fokos teremben történő jógázást jelent, és minden óra végén megújul a bőröm, nekem elhihetitek). Tartózkodj sokat friss levegőn, a napozás szabályainak betartására mindig figyelj oda, és természetesen az egészséges táplálkozás is elengedhetetlen.

Normál bőr

Az emberek elenyésző része annyira szerencsés, hogy normál bőrrel rendelkezik. A normál bőr jellemzően feszes, nem  érzékeny, hamvas, üde, tompa fényű, bársonyos tapintású.
Amennyiben ezen kevés emberek közé tartozol, akkor sem dőlhetsz hátra és nem hanyagolhatod el a bőröd ápolását. Ezen bőrtípus számára leginkább a kíméletes, enyhe hatású készítmények javasoltak, kerülni kell mind a túlzottan szárító, mind a túlzottan zsíros terméket. Figyelned kell a bőröd hidratálására.

Száraz bőr

A száraz bőr kialakulásáért többek között a vízhiány és a környezeti hatások is felelősek, enyhén feszülő, hámlásra hajlamos, enyhén szürke színű. A száraz bőr kezelése elengedhetetlen, hiszen könnyen irritálódik, allergiás tünetek jelentkeznek rajta, és amennyiben elhanyagoljuk és elhúzódóan hagyjuk ezen állapot fennmaradását, úgy akár ekcéma kialakulásához is vezethet. Én például korábban sajnos elkövettem ezen hibát a kezemmel kapcsolatban és nagyon nehéz volt az állandó szárazságot megszüntetnem.
A napi hidratálás elengedhetetlen, éjszakára tápláló krémeket használj, és kerüld a szárító készítményeket!

Érzékeny bőr

Az érzékeny bőr feszülő, fakó, könnyen foltosan pirosodik, száraz, a környezeti hatásokra rosszul reagál. Ezen bőr ápolásának célja a víz- és zsírhiány pótlása. Kerülni kell az irritáló készítményeket, fontos a hidratálás és a bőrnyugtató összetevőket tartalmazó kozmetikumok használata.

Túlérzékeny (ekcémára hajlamos) bőr

A száraz bőr esetében leírtam, hogy kezelése elengedhetetlen, hiszen könnyen irritálódik, allergiás tünetek jelentkeznek rajta, és amennyiben elhanyagoljuk és elhúzódóan hagyjuk ezen állapot fennmaradását, úgy akár ekcéma kialakulásához vezethet. A túlérzékeny bőr mindenre kipirosodik, feszülő.
A napi hidratálás elengedhetetlen, irritációt csökkentő, nyugtató készítmények használatával segíthetsz bőröd állapotán.Kombinált bőr

A kombinált bőrtípus jellemzői, miszerint T-vonalban enyhén fényes, az arc két oldala húzódik és enyhén hámlik, valamint a hát és a mellcsont előtti bőrterület szintén zsírosabb, mint a test többi része.
Ezen bőrtípus kezelésénél a bőr kombinált ápolására van szükség, azaz a T-vonalban, ahol zsíros az arcbőr, a faggyúmirigyek működésének optimalizálására van szükség, illetve bőrradírozással az elhalt szarusejtek eltávolítására, az arc két oldalán pedig a bőr hidratációjának fenntartására, illetve visszaállítására.

Zsíros bőr

A zsíros bőr fényes, tág pórusú, pattanásosodásra hajlamos, tekintettel arra, hogy a bőrfelszínt bevonó faggyúréteg gátolja a bőr légzését. Nemcsak a kamaszokat, de a felnőtteket is érintő probléma. Okozója lehet pl. stressz, hormonális okok, nem megfelelő táplálkozás. Sokan úgy gondolják, hogy a zsíros bőr javítható szárító hatású készítményekkel, azonban ezen fajta ápolás a bőrt még több faggyú termelésére ösztönzi, így csak rosszabb állapotot idéz elő. A hidratálás mellett a reggeli és az esti arctisztítás elengedhetetlen, és olyan készítmények használata, amely a túlzott faggyúmennyiséget felszívja az arcbőrről. A bőrradír használata is segíthet a zsíros bőr kezelésében, mert jobban tud levegőzni a bőr.