20.000 forint feletti rendelés esetén ingyenesen szállítunk Magyarország területén.

ARTNATURA BLOG

A titok a HELYES HASZNÁLATBAN rejlik

Évi
2019.04.02 18:22
A titok a HELYES HASZNÁLATBAN rejlik

Amikor elkezdtem szappanokat készíteni, ismerőseim azt mondták, azért szoktak le a szappan használatáról, mert folyton trutyisak és egy-két használat után fürdés közben szétfolyik a kezükben. Ezért gondoltam, megosztom veletek is a tapasztalataimat az általam készített termékek helyes használatáról.

A szappan helyes tárolása

Nyugodtan szokjatok vissza a szappanra, ha csak a fent leírtak miatt használtok Ti is tusfürdőt. A titok, hogy fürdés után szárítsuk ki. Ehhez nem kell más, csak egy szellőző szappantartó és az, hogy ne hagyjuk a zuhanykabinban egész napra. Szappantartót hamarosan nálam is találtok majd, de bármilyen hagyományos rácsos vagy lyukas aljú megfelel. A lényeg, hogy a víz ne álljon meg benne.

Fontos, hogy olyan helyre tegyétek, ahol jár a levegő és alacsonyabb a páratartalom, mint a zuhanykabinban. Ha ezt a két egyszerű dolgot megfogadjátok, a szappan gusztusos marad és sokkal tovább kitart.

Hogyan használd a Deo-t

Először is: öltözés előtt kend be magad! Így nem kened össze a ruhád. Talán furcsa, hogy ezt leírom, de tapasztalatom szerint sokan öltözködés után kenik be magukat a póló vagy az ing ujján keresztül, és utólag bosszankodnak, hogy megfogja a ruhát.

Ne kenj túl sokat, mert kis mennyiségben is hatékony. Ha mégis kevésnek érzed, később még kenhetsz.

Várj 3-5 percet, mielőtt felveszed a ruhád! Ennyi idő kell kb. a vajak és olajok felszívódásához, így szintén elkerülheted, hogy összefogja a ruhádat. Ha szükségesnek érzed, a kezeddel is elkenheted a gyorsabb felszívódás érdekében.

Testednek időre van szüksége az alkalmazkodáshoz. A hónalj pórusai elkezdenek dolgozni és kezdetekben előfordulhat, hogy - igaz, a nyílgyökérliszt felszívja az izzadtságot - furcsa lesz az érzés, miszerint izzadni kezdesz. Tudom, rohanó és a “mindent azonnal” világban élünk, de a türelem kulcsfontosságú, adj időt az átmenetnek, hidd el, megéri!  

A dezodor melegben olvad, ezért ne tedd a fűtőtestre, és ne hagyd tűző napon!

Szőrtelenítés után 24 órán belül ne használd!

Amennyiben úgy érzed főleg hidegebb időszakokban, hogy a dezodor kemény, úgy érdemes használat előtt vizes ujjal benedvesíteni a tetejét picit vagy pár másodpercig a hónalj alatt megmelegíteni.