20.000 forint feletti rendelés esetén ingyenesen szállítunk Magyarország területén.

ARTNATURA BLOG

Mielőtt elkezdtem volna dezodorokat készíteni a magnéziumot elsősorban úgy ismertem, mint egy nagyon fontos ásványi anyag az emberi szervezet számára, hiszen a csontok szilárd vázát alkotja, valamint az idegrendszer és az izomzat megfelelő működéséhez is elengedhetetlen. A kutakodásaim közepette azonban egyre több oldalon feltűnt a számomra a magnézium mint lehetséges dezodor összetevő. Kipróbáltam és működik.

Csakúgy mint az előző bejegyzésemben szereplő, az ArtNatura natúr dezodorok egyik összetevője, a szódabikarbóna, az aktív szén is egy sokoldalúan felhasználható természeti csoda. Az aktív szén rendkívül jó felszívó és méregtelenítő képességgel rendelkezik, így a szépségipar előszeretettel használja összetevőként a készítményekben.

 

Ugye használtál már Te is szódabikarbónát a hűtődben a kellemetlen szagok elűzésére?
Ugyanezen okból használom én is az Artnatura natúr dezodorokban, igaz, csökkentett mennyiségben, hiszen a szódabikarbóna az izzadsággal keveredve sok embernél csúnya allergiás tüneteket tud okozni, így a magnézium és a szén használatával kevés szódabikarbóna is elegendő a kellemetlen szag megakadályozására.

 

Gondolom, Te is szoktál sütit sütni otthon. Bevallom, dezodor készítés közben a pult a nyílgyökérliszt miatt sokszor nem is egy natúrkozmetikum készítés helyszínét idézi, hanem inkább egy pékségét, ahogy a fehér finom por rászáll a munkafelületre :)

Ismételten jelentkezem egy blog bejegyzéssel, amelyben a babassu olajat hoztam el Neked, az Artnatura natúr dezodorok egy újabb csodálatos összetevőjét.

A hétfői blog bejegyzésemben a shea vajjal kezdtem az Artnatura natúr dezodorok összetevőinek bemutatását. Ma a caprilis olajjal szeretnélek megismertetni.

Itt a nyár, így arra gondoltam, hogy júniusban megismertetem Veled az Artnatura natúr dezodorokat és azok összetevőit, amelyek közül a shea vajnak jelentős szerepe van.

A natúrkozmetikumok tekintetében jelen pillanatban nincs egy egységes szabályozás, azonban egyre nagyobb igény van arra, hogy egyértelmű szabályrendszer jöjjön létre a natúr/bio/öko stb. kifejezések használatára, hiszen nagyon sok gyártó jelent meg a piacon, akik natúr kozmetikumokat készítenek, és véleményem szerint mind a gyártóknak, mind a fogyasztóknak biztonságos piacot szükséges teremteni.

Igen, csak úgy mint az emberek többsége, az egész családom velem együtt tusfürdőt használt egészen addig, míg el nem kezdtem szappant készíteni. Élt bennem valamennyi sztereotípia a szappanokkal kapcsolatban, így sosem gondoltam arra, amikor bementem egy boltba vagy rendeltem webshopon, hogy szappant kellene vásárolnom.

Amikor elkezdtem szappanokat készíteni, ismerőseim azt mondták, azért szoktak le a szappan használatáról, mert folyton trutyisak és egy-két használat után fürdés közben szétfolyik a kezükben. Ezért gondoltam, megosztom veletek is a tapasztalataimat az általam készített termékek helyes használatáról.

Gondolom, az, hogy az oldalamat böngészed, azért van, mert újdonságokat keresel, esetleg eljutottál arra a pontra, hogy a tested ápolásában is a természet adta kozmetikumok felé fordulsz. Ez jó hír számomra, de meggyőződésem, hogy Te is csak nyerhetsz vele.